Navigate Up
Sign In

Zašto baš ArthroStop® RAPID?

 Dvofazno dejstvo proizvoda ArthroStop® RAPID smatra se jedinstvenim u stručnim krugovima. ArthroStop® RAPID predstavlja potpuno nov pristup u rešavanju problema sa zglobovima. U osnovi najčešćih problema sa zglobovima je, sa jedne strane, oštećenje zglobne hrskavice uzrokovano degenerativnim procesima, što dovodi do artroze, a sa druge strane, tu su i problemi prouzrokovani zapaljenjem zglobnih struktura koje se ispoljava neprijatnim bolovima u zglobovima. ArthroStop® RAPID deluje u dve faze i utiče na oba pomenuta mehanizma. U prvoj fazi zapaža se brzo smanjenje bola i ovaj efekat nastaje zbog antiinflamatornog delovanja Boswellina. U drugoj fazi – dugoročno, dolazi do usporavanja degenerativnih promena u hrskavici i njenog oporavka zbog kompleksnog delovanja glukozamina i hondroitina.

Za optimalnu prevenciju i tretman oboljenja zglobne hrskavice, najvažnije je omogućiti dopremanje aktivnih supstanci u zahvaćeno područje, što će obezbediti pravilno funkcionisanje zglobova i eliminaciju bolnih simptoma zapaljenja. Supstance koje ispunjavaju ove kriterijume su pre svega glukozamin i bosvelinske kiseline. Glukozamin je strukturni element zglobne hrskavice. Primenom glukozamina može se zaustaviti ili značajno usporiti proces oštećenja hrskavice. Oštećenje hrskavice je vrlo često praćeno zapaljenjem što dodatno dovodi do otoka i bola. Jedino bosvelinske kiseline imaju značajan antiinflamatorni efekat koji dovodi do rapidnog smanjenja bola.

Upotreba ArthroStop® RAPID-a dovodi do brzog ublažavanja bolova, postepenog oporavka hrskavice i poboljšanja funkcije zglobova.